Om Dalbo Must

Dalbo Must är ett nystartat litet gårdsmusteri i Socklot by utanför Nykarleby. I musteriet hittar du främst mor och dotter, även om hela familjen är involverad på ett eller annat sätt!

Vi har under många år åkt långt för att musta en del av gårdens äpplen och hela tiden tänkt att det är bra synd att det inte finns något musteri på närmare håll – vi såg ju hur allas trädgårdar dignade av äpplen som ingen orkade ta hand om! Så under en av familjens traditionella pizzakvällar var det någon som formulerade tanken; varför inte starta ett eget litet gårdsmusteri och producera vår egen must, samtidigt som vi kan hjälpa andra att göra något vettigt med sin stora äppelskörd? God äppelmust under hela året, till glädje för hela familjen!

Sagt och gjort, så blev det. Sommaren 2013 ägnades till stor del åt renovering av utrymmena och under hösten 2013 kunde vi i liten skala starta upp vårt gårdsmusteri Dalbo Must! Den första hösten prövade vi oss fram och gjorde ingen reklam annat än via djungeltelegrafen, och responsen från våra kunder gjorde oss mycket glada! Vi ser nu fram emot kommande säsonger med stort självförtroende – hit är du välkommen med dina äpplen för att göra nyttig och välsmakande äppelmust!

Våra maskiner är av tyskt fabrikat, CE-märkta och livsmedelsgodkända. Efter att ha krossat dina äpplen i vår effektiva fruktkvarn pressas de i en hydropress som fungerar med vattentryck. Pressen har vi modifierat lite för att förbruka så lite vatten som möjligt – vattnet som används till pressen pumpas runt i ett slutet system och återanvänds. Miljövänligt och effektivt!

apple-juice-1-1038738-mmusten samlas upp och är färdig att avhämtas – inga som helst tillsatser används! Önskas pastöriserad must hettar vi upp råmusten till 82 grader i vår pastör och tappar därefter saften på 3 liters Bag-in-Box. Påsen är tillverkad av livsmedelssäker PE-plast och innehåller inga mjukgörare. Vi tillsätter inga konserveringsämnen eller andra tillsatser här heller. Den färdiga produkten kan sen förvaras i rumstemperatur i minst 6 månader så ni kan njuta av er egna äppelmust nästan hela året!


  • cheap jerseys
  • Discount Jerseys Online Shop low price nfl jerseys with high quality. 100% quality guarantee low price nfl jerseys improve your confidence & beautiful.