Mustning

 

Vi erbjuder två olika alternativ; råmust i egna kärl eller pastöriserad must på Bag-in-Box.

Råmust:

Plocka dina äpplen och boka en tid hos oss. Äpplena bör vara hyfsat rena, även om vi också sköljer dem i ett vattenbad. Frukten vägs in och förvandlas till fruktkross i kvarnen. Fruktmassan pressas sedan med hjälp av vattentryck i vår hydropress. Inga tillsatser utan bara ren äppelsaft (råmust)!

Du kan vänta under tiden (om du har små mängder) eller hämta din must senare. Råmusten håller endast 3-5 dagar i kylskåp och behöver därför frysas ner så fort som möjligt.

Minimimängd är ca 20 kg äpplen eller ca 4-5 ämbar.

Pastöriserad must:

Pastörisering tar lite längre tid så då får du lämna dina äpplen hos oss och hämta dem en annan dag. Pressningen går till på samma sätt, men råmusten hettas sen upp till 80 grader i vår pastör och tappas direkt på Bag-in-Box (3 liter).

Boxen kan förvaras svalt eller i rumstemperatur minst 6 månader, när den öppnats håller den ca 3 veckor i kylskåp.

Minimimängd är ca 20 kg äpplen eller ca 4-5 ämbar.

Fördelarna med Bag-in-box är flera:

  • Arbetsbesparande – ingen disk eller sterilisering av glasflaskor!
  • Platsbesparande – ingen nedfrysning av stora mängder saft!
  • Praktisk – bekväm och lätt att transportera och förvara.
  • Bra hållbarhet, minst 6 månader men ända upp till ett år! (som öppnad, ca tre veckor i kylskåp).
  • Miljövänlig – både kartong och påse av livsmedelssäker PE-plast kan slängas med brännbart avfall.
    Plastpåsen innehåller inga tungmetaller, inga mjukgörare och inga miljöförstörande ämnen.

 

IMG_4644-682x1024IMG_4650-682x1024IMG_4655-682x1024IMG_4647-682x1024Nya pastörencopyBag-in-box

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.


  • cheap authentic jerseys
  • cheap jerseys
  • http://dalbomust.fi/wp/wp-content/languages/plugins