Ett helt nytt äppelmusteri

Vi ser nu mitten på augusti månad och en ny äppelskördesäsong närmar sig med stormsteg! I år har det skett stora förändringar på gården vid Dalbo Must, ett helt nytt bygge reser sig nämligen i mitten av gården.

Våra tidigare utrymmen i ett gammalt renoverat garage blev fort för små, eftersom vi beslöt oss för att investera i större, mera effektiva maskiner till vårt lilla musteri – för att snabba upp arbetet och inte behöva säga nej till våra kunder för att vi inte kan ta emot mera äpplen!

Så vi bestämde oss för att dra igång det länge planerade projektet – ett kombinerat garage och äppelmusteri med plats för alla nya maskiner och effektiverad hantering av hela processen från äppel till must. Bygget startade i maj och alla inblandade har verkligen jobbat hårt under sommaren för att få åtminstone det viktigaste klart. Det återstår ännu att se om vi lyckas – skulle de nya utrymmena inte bli klara i tid så har vi ju ändå det gamla musteriet kvar, så det är ingen risk att folk blir utan sin äppelmust i år heller 🙂

Här är lite bilder från byggprocessen, som ni ser är det en del saker kvar att göra innan vi kan inviga vårt nya musteri:

Grävjobb-i-Socklot-10-1024x683

 

Musteribygge-1-1024x683

 

Garage-förberedelse-för-gjutning-av-golv-2-1024x683

Musteribygge-7-1024x683

Garage-musteri-4-683x1024 Isolering-av-väggar-3-683x1024 Isolering-av-väggar-6-683x1024


  • cheap jerseys
  • Discount Jerseys Online Shop low price nfl jerseys with high quality. 100% quality guarantee low price nfl jerseys improve your confidence & beautiful.