En avslutad äppelsäsong

Så har vi inlett jobbet med att städa bort spåren av årets äppelsäsong i musteriet och det blir så småningom dags att sammanfatta de korta men rätt intensiva skördemånaderna. Hösten 2015 går nog tyvärr till historien som en av de sämsta äppelhöstarna någonsin, så många har berättat om hur de i år knappt fått äppel till en enda äppelpaj ens, när träden vanligtvis brukar digna av tiotals kilo äppĺen. Men så är naturen, och vi får alla leva med dess variationer!

Det har ändå för oss i Dalbo Must varit en väldigt intensiv höst med allt byggande, men också väldigt rolig då vi fått ta i bruk våra nya fina utrymmen och nya effektiva maskiner! Lagom till säsongens slut börjar allt det viktigaste vara på plats, och här nedan följer några bilder från den senaste månadens ”byggerier”.

Vi har äntligen fått bakdörren på plats och kan för första gången låsa ordentligt om musteriet, skönt att ha det klart! Den fina dörren har Kovjoki snickeri specialbyggt åt oss. Den ska ännu målas på insidan och på sidan ska det så småningom sättas in ett smalt glasfönster för mera ljusinsläpp.

Bakdörren, med foder och målad på utsida (3)

Bakdörren, med foder och målad på utsida (1)

Rätt så många helger har gått åt till att spika panel och ribbor på alla fasader… Prio ett har förstås varit att få alla tak och väggar i skick innan det blir för mörkt, kallt och regnigt för att kunna jobba utomhus.

Panelspikning

Ribbor på båda gavlarna (4)

Ribbor på båda gavlarna (2)

Och så här såg fasaden ut i helgen (25.10.15). Lite jobb återstår ännu med knutbräder, fönstersmygar och dropplåtar, sedan börjar musteriet vara redo för vintern.

Musterifasad 24.10 (2)


  • cheap jerseys
  • Discount Jerseys Online Shop low price nfl jerseys with high quality. 100% quality guarantee low price nfl jerseys improve your confidence & beautiful.