Att förbereda en ny säsong

Här har hemsidan fått sova vintersömn men det betyder förstås inte att det inte händer något i musteriet och med våra odlingar – tvärtom är vi förstås i full gång med alla förberedelser inför nästa säsong som närmar sig med stormsteg!

Det mest synliga som hänt på gården är förstås rivningen av det gamla garaget. Här fanns tidigare förråd och plats för tre bilar, men det gamla huset har nu rivits för att ge mera parkeringsplats och utrymme på gården framför det nya kombinerade garaget/musteriet.

Rivning av garaget (1)

Kenneth Frostdahl hjälpte oss att gräva bort all gammal sandgrund med sin praktiska lilla minigrävare!

Grävning vid gamla garaget (3)

Också vid äppelodlingen finns det massor att göra. De riktigt tråkiga nyheterna var att vi förlorade största delen av de träd vi planterade i höstas, det är ju ingen nyhet att vintern var ovanligt hård och att många förlorat stora delar av växterna i sin trädgård. Förstås jättetråkigt, men några av de nya träden ser ändå ut att överleva och de tidigare planterade klarade sig alla!

Äppelträd

Här har Kenneth hjälpt oss att gräva ett litet dike för att leda bort en del av vattnet som jämt blir stående och bidrar till ett svårt klimat för äppelträden.

Nytt dike vid äppelodlingen (1)

Dessutom har vi lekt riktiga bönder och höbärgat allt gräs som vi var tvungna att slå med lie, eftersom det växt oss över huvudena… För att få det lite enklare och mera underhållsfritt kommer vi nog att så in någon lämplig grässort mellan och runt träden, vi tror att klöver skulle passa bra och det borde också erbjuda mat åt alla humlor som är mer än välkomna!

  Höbärgning (2)

Vi ser ivrigt fram emot den kommande säsongen och hoppas på ett riktigt gott äppelår! Försommarens blomning var både vacker och riklig så vi hoppas och tror att många äppelträd ska orka bära frukt till hösten och att många nya och gamla kunder ska besöka vårt musteri!

Apelblom (3)


  • cheap jerseys
  • Discount Jerseys Online Shop low price nfl jerseys with high quality. 100% quality guarantee low price nfl jerseys improve your confidence & beautiful.