Att få påbörja en ny säsong

Hösten 2015 visade sig inte bjuda på något överdåd vad gäller skörden av äppel, utan det är rätt blygsamma mängder folk kunnat plocka från sina träd – om de haft turen att få någon skörd alls! Nå, så kan det ju vara vissa år och naturens variationer är förstås något vi helt enkelt får räkna med. Vi har ändå fått jobba febrilt för att få insidan av musteriet i såpass klart skick att vi ska kunna ta emot kunder där, och visst var det en skön känsla att kunna bära in maskinerna och göra must för första gången i vårt nya utrymme!

Mustning i nya musteriet (9)

Montering av diskbänk

IMG_9296

Maskinerna börjar vara på sina platser.

Mustning i nya musteriet (8)

Vattentanken fylls på. Våra hydropressar fungerar ju med vattentryck men istället för att släppa ut tiotals liter vatten i avloppet efter varje press så använder vi pumpar för att återanvända vattnet i ett slutet system. Återvinning och att minimera spill och resursslöseri är något som ligger oss varmt om hjärtat!

Mustning i nya musteriet (13)

Vår nya 120-liters press bredvid den gamla, 40-liters pressen. Så effektiva vi blev nu!

Mustning i nya musteriet (22)

Här väntar fruktmassan på att pressas till god äppelmust.

Nya pastören

Den nya pastören är min nya älskling. Med den tillverkar jag tiotals boxar i timmen, om det behövs.

Blivande lastbrygga

  Utanför lastingången tillverkas som bäst en tillfällig lastbrygga för kundernas äppel.

IMG_9302

Byggkonst?

Välkommen att titta in till oss, med eller utan äppel! Hälsningar från Charlotta.


  • cheap authentic jerseys
  • cheap jerseys
  • http://dalbomust.fi/wp/wp-content/languages/plugins